Reviews

Florine

Als je denkt aan een medium, dan denk je niet meteen aan Saskia. Het heeft nog steeds een zweverig en misschien wel stoffig imago, misschien heeft het zelfs wel iets met hekserij van doen, als je je begeeft in de wereld van mediums. Saskia straalt rust uit, ze heeft humor, maar ze confronteert je vooral met jezelf. Ze 'praat' met jou op een hogere laag en dat geeft zo ontzettend veel verdieping. De één-op-één sessies die ik met Saskia heb mogen ervaren zijn stuk voor stuk leerzaam, maar gaan ook diep. Je mind kan er niet altijd bij, maar zij zet je gevoel in beweging, waardoor alles helder en concreet wordt. Nee, Saskia is niet zomaar iemand. Ze is een bijzondere, lieve en oprechte ziel. Eentje waarbij je tot rust komt. Een die het leven een stukje luchtiger en duidelijker maakt. En die je in jezelf doet geloven. Magisch, mag je het wel noemen. Nee, dat bestaat dus niet alleen in sprookjes.

De groepssessies zijn van een net zo bijzondere aard. Saskia pikt op wat er gezegd mag worden en wat voor iedereen van toepassing is. Ook dit snap je misschien niet gelijk, en gaat je ego opspelen, maar daar prikt ze al snel doorheen. Saskia wil echtheid. Wil het beste voor jou, vanuit liefde. Geloof me, dat kan niet iedereen. Ik mag wel zeggen dat ze de reis van je persoonlijke ontwikkeling mooi maakt, zonder dat het dus eng is of zweverig wordt. Saskia opent ogen en laat je de mooiste kanten van het leven zien. Like i said, magic.


Sabina

Al sinds dat ik kind ben voelde ik een onrust in mezelf. Verschillende ‘reguliere’ instanties geprobeerd, om met hulp dit bij me weg te nemen. Wat altijd resulteerde in meer onzekerheid in mij, het voelen van een nummer zijn van iemand die uit een studieboek jou vertelt wat je verkeerd doet en hoe je het beter moet doen. Ik voelde me nog meer onbegrepen en verloren dan daarvoor.
Via een vriendin ben ik bij Saskia beland, “die doet dingen anders”. Anders?  wat in hemelsnaam is anders? Via de Skype zouden we praten, een compleet nieuw fenomeen voor mij, maar eigenlijk ook heel fijn. Veilig in mijn omgeving, geen kille wachtkamer met gedateerde tijdschriften en slappe koffie. Nee. Mijn eigen plekkie, hoe kan ik beter over mezelf vertellen dan vanuit mijn thuis? Na het eerste gesprek was ik met stomheid geslagen, okay… iemand die daadwerkelijk naar me heeft geluisterd. die naar me terug lachte wanneer ik een misplaatste grap maak, geen onpersoonlijke gesprekken en iemand die mij  niet vertelt dat ik dingen verkeerd deed, of me het gevoel gaf dat ik het tijdverdrijf was tussen de koffiepauzes door. Geen gekke diagnoses gebaseerd op een studieboek, geen gevoel van verdriet terwijl ik terug naar huis fietste. Ik voelde me anders, ik had energie en lucht in mijn hoofd. Er veranderde daadwerkelijk iets in mij. Saskia vertelde mij niet even hoe het allemaal werkt, nee ze liet mij MIJ en mijn diepste zelf zien en ik vertelde vervolgens mezelf hoe ik werk. Wat? Zit het in mij? De antwoorden? Kon ik mezelf gaan begrijpen? Saskia lief het mij zien, door compassie, geduld en eerlijkheid. Een liefdevolle spiegel voorhouden die mij niet slechter deed voelen, maar een verlichting (letterlijk en figuurlijk) was.
Nu heb ik inmiddels al een aantal jaren  regelmatig gesprekken met Saskia. Door al onze gesprekken is mijn state of mind inmiddels geëvolueerd naar liefde voor mezelf. Maar de gesprekken heb ik nog steeds omdat ik ook naar de kapper ga, mijn nagels laat doen en  dus ook voor mijn innerlijk aan het zorgen ben. de puurheid van Saskia die ik soms een massage van mijn ziel noem (Even die knopen er weer uit. :)) Onmogelijk het gevoel uit te leggen, maar als ik het moet benoemen is magisch het goede woord en dat is het iedere keer weer.


Ik wou nog even zeggen hoe ONWIJS veel je me verder hebt gebracht deze week! Het heeft me zoveel helderheid, rust en ruimte gegeven. Maar ook super veel zelfverzekerdheid, en ik denk dat ik die vooral nodig had!Je bent voor mij echt de oren en de mond voor de dingen die ik wel weet maar zelf nog niet helder krijg. Ik ben erg dankbaar dat je in mijn leven bent en me op deze manier geholpen hebt.

Andrea

Heel erg dankbaar voor je reading in Eindhoven de 22e, het heeft veel op gang gebracht! 
Ik zou heel graag je nieuwsbrief willen ontvangen, blijf graag aangehaakt bij je bijzondere werk! Nu al dankbaar voor wat het me gaat brengen om mijn ziel ook te leren horen.

Paulien

Het was prachtig de groepsreading! Eigenlijk heb ik er geen woorden voor.  Z o  M o o i . Z o  W a r m. Z o  I n t e n s. 
Z o  D i c h t b i j  Z i e l. En onderweg naar huis: H et  H a r t  V o l  L i e f d e.  Z o v e e l  R u s t. Z o v e e l   Z a c h t h e i d. Z o
v e e l  S t e r r e n. Z o v e e l  S t r a l e n. Z o v e e l  L i c h t. Zo Dank voor wat jij brengt. Ps. meer woorden dan ik dacht...;-)

Nurania

Als mindfulness trainer in opleiding leerde ik Saskia kennen. Het eerste wat ze tegen me zei: “hebben wij elkaar eerder ontmoet?” Mij licht in verwondering achterlatend bij de start van de opleiding, want hadden we elkaar eerder ontmoet? …In mijn latere opleidingstraject heb ik supervisie bij Saskia gevolgd en weer later individuele sessies. Ik merk dat ik door deze sessies meer durf te vertrouwen op mijn intuïtie, in mijn werk en het dagelijks leven. Eigenlijk is het benoemde in de sessie een bevestiging van wat ik diep van binnen weet. Zo vaak dat ik voel: Ja! Raak! Door de sessies wordt het een helder inzicht. Waar Mind graag controle wil, kan ik dit nu meer loslaten. Soms gaat Mind er toch mee aan de haal om de puzzel te willen oplossen, maar gelukkig kan ik dat ook als zodanig herkennen. Een leuke en spannende puzzel is het soms ook… 😉

Marieke

Toen ik de Collective Reading van Saskia voorbij zag komen op het weekrooster van de yogastudio, voelde ik direct een nieuwsgierigheid. Ik had geen ervaring met readings, maar iets zei me dat dit wel eens waardevol kon zijn. En dat bleek ook zo te zijn. De sessie met Saskia was zo ontzettend liefdevol. Ik vond het een hele bijzondere ervaring om de aanwezigheid te voelen vanuit een grotere werkelijkheid. Als een warme omhelzing. En gelijktijdig bracht Saskia op een hele heldere manier in woorden over wat de gidsen ons willen meegeven ter ondersteuning van onze essentie. Dankzij Saskia is dit een hele echte, oprechte en indrukwekkende sessie. Zij zorgt ervoor dat ‘out there’ (de gidsen) en ‘in here’ (je lichaam) dezelfde betekenis krijgen. Op een hele aardse en begrijpelijke manier. Ik zou de Collective Reading, en dan vooral in de goede handen van Saskia (die maakt dat je je volledig welkom en veilig voelt), echt iedereen willen aanraden.
Een reading bij Saskia brengt verheldering van wat je diep van binnen zelf eigenlijk wel weet. Zij benoemt wat jij voelt, eigenlijk klets je letterlijk met jezelf. Zij doet dit op een hele rustige en duidelijke manier. Ze verwoord het precies zoals je ziel het bedoelt en daardoor is het gelijk heel herkenbaar. Je ziel wind er geen doekjes om en is altijd zuiver en eerlijk. Daardoor kan het confronterend zijn, maar dat is juist wat ik zo prettig vind. Alles wordt gezegd en blootgelegd. Je krijgt echt inzicht! Van die "O ja, maar natuurlijk" momentjes. Het helpt je om stappen te kunnen zetten, veranderingen door te voeren of patronen te doorbreken. Elke reading is weer anders, omdat je ziel altijd in beweging is. Maar elke reading is zo Raak! Echt heel waardevol. Je hebt er vaak wekenlang nog plezier van, omdat de kwartjes vaak ook later nog vallen... 
Saskia is iemand waar je het liefste de hele dag mee wilt praten. De gesprekken met haar hebben inhoud en zijn daardoor voedend. Ze heeft een heerlijke energie, straalt rust uit, heeft humor en is goudeerlijk. Gewoon een heel mooi mens! Dankbaar dat ik Saskia afgelopen zomer op een retreat heb leren kennen. Voelde heel fijn om in haar energie te mogen zijn die dagen. 
Een reading bij Saskia is een groot cadeau aan jezelf! Het zet je weer met beide benen op de grond. Het geeft richting, helderheid, bevestiging en verdieping. Je hebt echt het gevoel "ik kan er weer tegenaan en heb zin om stappen te zetten." Ik zeg; "gewoon doen en ervaren!!"

Michiel


Shannon


 

Weer je video ‘Dit wordt het nieuws’ bekeken en ik blijf het toch onwijs bijzonder vinden allemaal! Gister zijn een paar van deze thema’s heel erg bij mij naar voren gekomen dmv een gevoel/inzicht vanuit binnen. Heel geruststellend voelde het. En bevrijdend. En stabiel en duidelijk. Als een warme deken. Geen poespas. 
Heel fijn om dit dan in je video’s terug te horen want dat maakt mij er weer extra bewust van en de bevestiging dat ik er inderdaad gewoon op mag vertrouwen.
Ook een groepsreading bijgewoond en dat voelde pas als een warme deken. Ik merkte ook dat ik er helemaal blij van werd, en dat werkte ook nog in de dagen erna door. En dan heb ik het niet over het type blijheid wat ik gewend ben te hebben als ik iets leuks doe, maar écht vanuit binnen. Voelde echt als next level happiness. Dat komt omdat Saskia echt verbinding maakt op dieper niveau en daar hunkeren we diep van binnen eigenlijk allemaal zo erg naar. Dus als dat dan gebeurd dan voelt dat als een verademing. Althans voor mij in ieder geval wel! ;)
Hoop dat je deze boodschappen nog lang blijft doorgeven, echt super mooi ‘werk’ wat je doet en met zoveel liefde dat voel je gewoon op afstand!

Elina

Nou ik heb deze week ontslag genomen en voor eind mei een enkeltje naar Bali geboekt. Ik ben van plan om eerst een paar weken lekker yoga te doen en dan te kijken wat er op mijn pad komt en waar ik naartoe ga. Ik wil je nog heel erg bedanken voor alles want zonder jouw hulp was ik echt niet op dit punt gekomen. Ik ben echt oude patronen en ideeën over mezelf en anderen en hoe ik dacht dat het allemaal in elkaar zat aan het loslaten en voel al veel minder kramp. Ik vond het meteen al heel fijn om met jou te praten omdat je zo echt bent en ook alles op een duidelijke en slimme manier kan vertalen wat je doorkrijgt. Echt bijzonder!

Lisa

Blanche

Als ik bij Saskia ben geweest en naar buitenloop, voel ik mijn voeten weer.
Ik sta steviger met beide benen op de aarde. Voel mijn lijf en mijn aanwezigheid hier én ik weet weer een beetje meer dat er o zoveel meer is dan dat.
Delen van mijzelf die op sluimer stand stonden, staan weer vol aan. Twijfel die impulsen, inspiratie en ingevingen heeft doorgekrast is uitgegumd, waardoor mijn kern zichtbaar, voelbaar en helder aanwezig is.
Het is nooit af na een 1 op 1 met Saskia, maar altijd een vliegende start van een fantastisch ontdekkingsproces, waarin groeipijnen volledig in balans zijn met heel veel plezier, levensvreugde en humor.
Door de zuivere vertaling van Saskia leer ik mijn kern ook in het lawaai van alle dag beter verstaan, er ontstaat een herkenning. Het voelt alsof ik steeds meer binnenstebuiten keer. Dat wat ik eerst heel goed en zorgvuldig binnenin verstopt hield, wordt als vanzelf (maar niet automatisch) zichtbaar, hoorbaar en voelbaar in de buitenwereld, vanuit de kern.
Gek genoeg ben ik zachter geworden richting mijn mind, voel ik meer liefde voor ‘that busy noisy part of me’
Waardoor ik het ook kan geruststellen, helpen te vertrouwen op mijn hart en onderbuik en kan laten doen waar het voor bedoeld is.
Alles waar ik ooit mijn hoofd over brak blijkt super zinvol te zijn geweest om te kunnen zijn waar ik nu ben en om te kunnen doen wat ik te doen heb!
Met beide benen op de aarde en helder vanuit de kern.
En Saskia?! Zij loopt zo af en toe weer een stukje met mij mee, want ook dit proces en dit ‘ leven’, kent haar seizoenen en het is zó fijn om samen met Saskia daarin weer stap te zetten.
Bij Saskia ontmoet ik keer op keer mijzelf op veel verschillende lagen en dat is iedere keer weer prachtig!

 

Floor

De sessies met Saskia helpen mij om meer verbinding te krijgen met mezelf. Met m’n lijf, m’n gevoel en nog veel meer. Het geeft me vrijheid om te kiezen voor een leven dat licht voelt. Niet angstvallig een gebaand pad volgen, maar steeds vaker te durven zijn en te laten ontstaan. Dat klinkt abstract, maar is vaak heel concreet.
Een voorbeeld. Saskia vertelde me dat mijn leven vol drukte, het jagerige, met veel ballen in de lucht, helemaal niet bij mijn lome aard past. Dat klopt als een bus wist ik meteen. Sinds ik werk ben ik druk bezig om te voldoen aan hoge eisen. Ik vecht tegen de ‘luiheid’ die ik vroeger kon hebben en voel me een soort hoofd op pootjes. Het inzicht dat ik gewoon mag zijn zoals ik ben geeft me een enorme opluchting. Ik hoef niet te vechten. En het mooie is, uit mijn loomheid ontstaan juist waardevolle inzichten en initiatieven. Het nadoen van andere ‘professionele mensen’ is zwaar voor mij en is eigenlijk ook niet zo zinnig.
Een ander voorbeeld is zo mogelijk nog concreter. Ik luister meer naar m’n lijf en m’n behoeftes. Dat brengt meer buiten zijn, meer sporten, meer knuffelen met m’n mooie man en bijvoorbeeld ook behoefte aan bepaald voedsel. Ik open de kast, volg mijn intuïtie en geniet van het creëren van een maaltijd die wanneer ik het eet ook intens vervullend is. Deze foto van kikkererwtenpannenkoekjes met langzaam gegaarde tomaatjes is daarvan een mooi voorbeeld.
Sommige inzichten van Saskia zijn voor mij nu niet behapbaar. Engelen, contact met andere zielen, vorige levens; dat gaat nog aan me voorbij. Voor het grootste deel van wat er gebeurt tijdens de sessies heb ik nog geen woorden. Het is magie zou Saskia vast zeggen en ‘het is echt’. Via energie voel ik meer ruimte ontstaan ter hoogte van m’n bovenlijf en neemt m’n hart meer plek in; voel ik meer openheid bovenop m’n hoofd en sta ik meer open; voel ik contact met de aarde die me soms omhult of juist opstuwt. De dagen na de sessie voel ik me lichter en opener. Voor mij is het op dit moment een zoektocht om meer rust en inzicht te krijgen in m’n hoofd, hart, gevoel, levensmissie en de energie om ons heen. En een even grote zoektocht is het om die inzichten dan dagelijks in de praktijk te brengen. Elke dag weer een stapje verder voor meer liefde en licht. Ik ben blij met de hulp van Saskia op die reis.

Ik heb je beide video’s net bekeken. Naast de inhoudelijke boodschap vind ik de manier waarop je praat over de ziel en hoe we de verbinding daarmee kunnen versterken erg fijn: nuchter, vrolijk, heel gewoon, in de zin van niet zweverig, vaag. Als een “ gewoon” onderdeel van ons dagelijks leven.

K.

Roos

Zo herkenbaar wat er allemaal werd gezegd, vanuit m’n hoofd meer naar m’n ziel luisteren. Ik merk dat ik m’n arme ziel echt verwaarloosd heb. Leven kan er zo anders uit gaan zien als dit meer doe. En nu vasthouden!

Holy shit, wat was het bijzonder. M’n hoofd begrijpt er nog vrij weinig van en strooit met vraagtekens, maar het voelde heel fijn en goed. Eerst alles eens op papier zetten en laten zakken. Dank jullie wel voor deze mooie avond!

A.

Wauw, wat een bijzondere en ontzettend fijne avond was het. Zoveel bevestiging en alleen maar herkenning. Nogmaals dank!

Céline

Ik wilde je gewoon nog een keer bedanken voor je mooie werk. Je reading heeft me nu al erg veel gebracht, voorbij woorden, en ik voel dat het nog zo veel meer gaat brengen. Dank!

Silvie

Rosemary

Dankjewel voor de mooie reading van gisteren! Het was verhelderend en heeft al veel in beweging gebracht!

Ik wist niet zo goed wat ik van de groepsreading kon verwachten. Ik heb een keer een individuele reading gedaan en vond het lastig om me voor te stellen hoe dat dan zou gaan in een groep. Ik had me erop ingesteld dat als er een aantal dingen gezegd zouden worden, die voor mij relevant waren, dat dan mooi meegenomen zou zijn. Maar vanaf het moment dat Saskia zich ging afstemmen op onze zielen en aan ons teruggaf welke boodschappen er door ons gehoord moesten worden, had ik het idee dat ze de hele sessie zich alleen maar tot mij wendde. Ik heb zoveel waardevolle dingen teruggekregen. Kwesties waar ik mee aan het worstelen ben, waar ik kort daarvoor nog over heb geschreven in mijn dagboek. Het kwam allemaal aan bod. Wat voor mij ook heel waardevol was, is dat ze ons in ons lijf liet voelen wat er door onze zielen gezegd werden. Zo kwamen de boodschappen niet alleen op een intellectueel niveau bij me binnen, maar kon ik ze in mijn hele wezen voelen.

Ik zou graag willen zeggen dat ik nu exact weet wat me te doen staat en dat het leven zich nu geheel moeiteloos aan me voltrekt. Maar dat is helaas, of misschien wel gelukkig, niet het geval J Wel voel ik meer helderheid over waar ik naar toe wil; welke obstakels ik te overwinnen heb en heb ik meer vertrouwen in de wijsheid van mijn ziel en het pad van mijn hart.


Deborah