Slapen

Slapen. Ik ga er het een en ander over vertellen met wat ik hoor vanuit onze Ziel.

Wij kunnen in onze slaap heel gemakkelijk naar andere lagen van realiteit. Andere dimensies. Dat zijn staten van bewustzijn waarin je jezelf anders ervaart dan hier op de Aarde. Dat is misschien lastig om te begrijpen, maar zie het als dat je jezelf leert kennen door in verschillende jasjes te gaan zitten. Hier als mens heb je een fysiek lichaam, een persoonlijkheid, een ego. Als Ziel kun je daar weer los van komen. 

Als wij onze ogen dicht doen dan volgt er een proces waarin we een hogere staat van bewustzijn bereiken. We komen meer in contact met onze Ziel- doordat de Aardse beperkingen vanuit ons verstand even op non-actief staan.

Grappig genoeg ervaar je vaak wel ego in dromen. Dus het blijft tegelijkertijd ook wel Aards. Maar Aards met een spiritueel randje. Want je dromen vertellen je wat er los gaat komen in ego bijvoorbeeld. Of welke gevoelens gevoeld willen worden om vervolgens weer helderder te kunnen zien.

Je dromen bevatten ook veel inzichten, rechtstreeks vanuit verbinding met de Ziel.
Je Ziel en de Gidsen om je heen vinden een direct luik met jou hier op Aarde als je slaapt. 
Transformatieprocessen worden op gang gebracht door de hereniging.
Ook visioenen- dat zijn toekomstvoorspellingen en andere realiteitslagen waarin op het zelfde moment van alles zich afspeelt (oké oké, daar schrijf ik binnenkort wat meer over :-) ) kunnen (semi-) bewust worden afgespeeld in je dromen. 

Schrijf jij je dromen al op? Doe het als je merkt dat er veel informatie in naar voren komt voor jou.

Nog even over slapen en kinderen.

Ik kan echt uren naar die 2 van ons kijken als ze liggen te slapen. Als een shot XTC-zo voelt het. 
Ik weet wel waarom- je beleeft de realiteit mee waarin ze op dat moment verkeren. Heaven. 
Oftewel LIEFDE.

Ook kan slapen wat strubbelingen geven.  Het kan voor kinderen (dit geldt trouwens ook voor volwassenen) lastig zijn om zich aan over te geven. Ze laten het Aardse los, voelen dat nog meer dan volwassenen (nee, niet met hun brein) en zetten zich daarvoor schrap. Dat laatste doen ze wel met hun ego-brein. Het kan op een bepaalde manier als gevaarlijk voelen. Terwijl wat ze gaan ervaren, als ze loslaten is dat ze opladen en terug 'thuis' komen. Voor sommige kinderen vraagt het wat extra begeleiding, anders dan een slaapliedje, om die overgang makkelijker te maken.

Ook bij wakker worden, kan daar een hobbel ontstaan.
Ze verkeren soms nog niet helemaal met 2 voeten op de grond als ze hun ogen open doen. En dat brengt stress- vervreemding. (Ook dit gebeurt bij volwassenen)
Ik ken het bij Luka. Soms gebeurt dat na een slaapje overdag.  Heel naar wakker worden en niet goed te bereiken.
Wat ze dan vragen is onze rust. 'Ik ben hier. Kom maar weer terug in deze realiteit. Zonder dat je verbinding verliest met je Ziel'.
En als je het zelf als volwassenen kent: neemt de tijd om je Aardse jas weer aan te trekken en tegelijkertijd verbinding met je Ziel te voelen. Recept? Meditatie.
En voor diegene die die ingang al kennen: praat met het hogere Zelf/Ziel van je kind. Of van jezelf. Wat heb je nodig om weer naar hier te komen nu?
Het weten dat dit is wat er gebeurt is vaak ook al genoeg om het anders te gaan begeleiden. 

 
Vragen? Of als je zelf een onderwerp hebt, waar je graag meer over hoort vanuit de Ziel- Laat het me weten!