Niet slapen: in de greep van het ego of Liefde in de praktijk brengen?

Ken je dat? Dat je niet kunt slapen, misschien zelfs bang bent om te gaan slapen, omdat meneer of mevrouw met de hamer (lees het ego) je vertelt dat het niet gaat lukken of dat het verhaal in je hoofd gaat dat het op een of andere manier mis gaat in het leven?
Ik wel in ieder geval.

Tjonge, het zijn vaak geen kleine processen die we doorgaan in de nacht.
De nacht werkt sowieso als een katalysator voor het ego: het is donker en het Licht lijkt ver weg.

En dat is maar goed ook, want zo krijgen we weer een flinke gelegenheid om werkelijk te leven vanuit bewustzijn - je Hart :-P.

Jaja, maar hoe dan?

Door te zien wat er is, in plaats van ook maar 1 % procent waarheid toe te kennen aan alle (meestal) desastreuze gedachten die de revue passeren. Aanschouw het vanuit....Ja vanuit wat. Niet vanuit het ego zelf, want dat is de plek waar je de desastreuze gedachten geloofd. 
Er is een aanwezigheid -toeschouwer in jou die er altijd is, die kan kijken naar dat wat opkomt in het bewustzijn, die de gedachten kan aanschouwen. And that's it.
Dit is het bewustzijn wat er altijd is en door geen enkele vorm aangetast kan worden. Het is hier en daar hoef je niets voor te doen. PUNT,
Het ego vertelt ons iets anders, natuurlijk, omdat het zichzelf niet voorbij de vorm kan waarnemen en dus ook niet echt weet wat aanwezig is voorbij de vorm. 
Dat is grootser dan je kunt bedenken. Het Hart kijkt en lacht naar de vorm, welke vorm dan ook.

Stop met jezelf kleiner te maken dan je bent, zeker in de nacht. Je bent Liefde en alles wat zegt dat dat niet waar is, kun je een enkele reis geven richting de maan ;-).

Zie, omarm, lach als het eventueel kan. En dat kan als je de illusie van de bedreiging doorziet: die is enkel aanwezig op de gedachten laag. Ja zelfs als je niet slaapt, nu niet.

En gebruik je tijd voor wat anders: blijf liggen en rust uit, sta op en ga wat doen, schrijf een blog bijvoorbeeld :-). 

Het leven brengt ons de uitdagingen die ons het meest confronteren met dat wat niet waar is, maar waar we wel nog in geloven. Dus hoppa: een situatie die van je vraagt om dat los te laten, omdat je anders lijdt en dat is niet de essentie van het leven.
Dat wil je juist laten zien dat alles er kan en mag zijn onder de liefdevolle deken van het leven.

Misschien kruip je weer onder die andere deken en weet dat geen centje meer of minder Liefde is als  je niet slaapt. 
Dat is echt bewustzijn toegepast in je mens-zijn. Wat fijn dat het ego ons daar toe brengt. 
Nothing to fear, nothing to hide, nothing to do. Enjoy the ride!

N.B. nothing to do....Dat kent een nuance: het ego schopt en slaat natuurlijk behoorlijk als het bang is. Dat kan een anker vragen als dat niet voelbaar is vanuit bewustzijn op zo'n moment. 
Toelaten hoe het NU is, voelen wat je voelt (in je lichaam) en de ego gedachten aanschouwen zonder dat je er verder iets mee hoeft is voldoende 'doing' op zo'n moment.