To Trust or not to Trust

Vraagje: Leef jij vanuit vertrouwen?

Is het antwoord JA: 
Kijk eens goed naar waar jij vertrouwen uit haalt.

Is het antwoord NEE: 
Lees dan sowieso even door.

Het ego bouwt vertrouwen op uit 'goede' vorm. 
Omdat een onderliggend gevoel van onvolledigheid of 'niet goed genoeg zijn' in jezelf telkens gecompenseerd moet worden. 
Zogenaamd vertrouwen vanuit ego kan er bijvoorbeeld zo uit zien: 'Ik heb vertrouwen in mezelf mits ik voldoende presteer in mijn werk of mijn uiterlijk een bepaalde vorm heeft'.
Of: 'Zolang ik verzekerd ben van een goed salaris durf ik een uitdaging aan te gaan'.
Maar ook: 'Ik ben een levensgenieter, kijk maar naar hoe ik leef' (lees: 'Dit is mijn aangenomen vorm-identiteit zodat ik onderliggende onzekerheid kan maskeren'). En ook: ' Ik heb vertrouwen in het leven, zolang iedereen om mij heen in goede gezondheid verkeerd /of mijn partner bij me blijft'. 

Het ego denkt vertrouwen te kunnen halen uit of in de vorm en wat hier logischerwijs uit volgt is dat 'foute' vorm een confrontatie met lijden brengt.
Hoe groot is ons vertrouwen in het leven als we onze baan verliezen, geen bevestiging krijgen van buitenaf voor wie of wat we zijn of vorm waar we aan gehecht zijn verdwijnt?

Pssst....Echt VERTROUWEN vinden we niet op de laag van de vorm. 
Vertrouwen is een basis in bewustzijn en wordt niet beïnvloed door de vorm. 
Dus we hoeven niet de vorm te veranderen of angstvallig te behouden, maar ons bewustzijn verruimen om vertrouwen te ervaren.

De vormen die we ervaren in onze persoonlijke levenssituatie zijn een afspiegeling van onze onderliggende overtuigingen.
Hé jakkie, dus ik mag gaan kijken naar mezelf als ik op de laag van de vorm het vertrouwen niet vind ;-). 
Welke ego-overtuiging ken ik waarheid toe (verbonden met een niet-vertrouwen van het leven, van jezelf, van de ander...) en wordt omgezet in realiteit? Omdat dit een energetische wet is. 
Dus als ik het leven niet vertrouw brengt het leven mij ook vormen die hiermee in overeenstemming zijn. Of als ik niet geloof in mijzelf, hoe kan de buitenwereld dit dan wel aan mij spiegelen? Niet dus.  

Verdoe dus niet je tijd met het bewerkstelligen van de 'goede' vorm volgens het ego, maar hervindt het bewustzijn, als altijd aanwezige toeschouwer van het vormen-spel in het leven. 

Dan wordt vertrouwen weer voelbaar en kan het leven gaan stromen voor jou, ook op de laag van de vorm :-).